Nu vender kurven: Flere fynske job i industrien

Efter 20 års nedgang kommer der igen job i industrien. Det kan blandt andet mærkes hos fynske Fiberline Composites.

I årevis har dansk industri blødt job. I næsten 20 år i træk forsvandt der mellem 6000 og 7000 job fra danske fabrikker. Nu viser nye tal fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd ifølge Fagbladet 3F, at kurven er knækket. Og det endda ganske markant.

Det kan man blandt andet mærke hos Fiberline Composites i Middelfart. Her produceres dele til især vindmølleindustrien, og de seneste par år er produktionen vokset så meget, at Fiberline har ansat over 80 nye medarbejdere i firmaet.

- Da vi gik ind i 2015, var vi 150 mand i virksomheden. Da vi gik ud af året, var vi 210. Og det er fortsat i år, hvor vi har ansat yderligere 20 nye. Så vi kan bestemt godt mærke, at der er en øget efterspørgsel efter vores produkter, siger Torben Rønlev, der er kommunikationschef i Fiberline Composites.

I alt er der kommet hele 5000 nye fuldtidsjob i dansk industri over de seneste to år.

- 5000 nye job lyder måske ikke af så meget i sig selv, men når man sammenligner med den historiske kurve i Danmark over de seneste 20 år, så er det et markant skifte for industrien, siger Erik Bjørsted, cheføkonom hos AE-rådet.

Alene inden for det seneste år, er der kommet over 3700 nye fuldtidsjob i industrien.

Det er især medicinalindustrien og produktionen af vindmøller, der trækker fremgangen. Her er antallet af nye job steget med henholdsvis 2500 og 1700 fuldtidsstillinger i de seneste to år. 

Her kan du se udsendelsen Fyn live, der 29. marts blev sendt fra Fiberline Composites:

Den verdensberømte danske arkitekt Bjarke Ingels har valgt Fiberline i Middelfart som leverandør til et nyt stort byggeprojekt. \nFiberline Composites skal levere moduler i glasfiber til The Serpentine Pavillon, som stjernearkitekten skal bygge i London. Man forventer op mod 500.000 besøgende i pavillonen og Fiberline ser det som et udstillingsvindue for arkitekter fra hele verden.\n

 

Oversigt

    Oversigt