I det fynske folks tjeneste

To nuller til Nicki Pedersen i sæsonåbner

Nicki Pedersen fik ikke den bedste start på grand prix-sæsonen og sluttede to gange på sidstepladsen. Løbet blev vundet af Jason Crump.

Foto: arkiv

Nicki Pedersen er meget opsat på at tage revanche for sin kiksede 2009-sæson. Men danskerens kørsel i åbningsløbet i grand prix-serien i polske Leszno gav ikke umiddelbart løfter om, at Pedersen i år skal blande sig i topkampen om guldet.

Eksverdensmesteren scorede otte point i sine fem indledende starter, og det var lige nøjagtigt nok til at nappe en plads i semifinalen. Men fynboen manglede tydeligvis fart i cyklen og kæmpede med at finde det rigtige setup.

Det betød, at han to gange måtte se sig forvist til sidstepladsen, og i semifinalen var der ikke meget, han kunne gøre fra yderbanen. I samme heat sluttede aftenen også for Kenneth Bjerre, som dog hentede i alt 10 point, ét mere end Nicki Pedersen. Hans Andersen scorede otte point.

Løbet blev vundet af verdensmesteren Jason Crump, der slog hjemmefavoritten Jaroslaw Hampel, mens russeren Emil Sajfutdinov sluttede på tredjepladsen.

Aftenen blev en stor skuffelse for det polske Tomasz Gollob. Sidste års toer i VM-stillingen samlede kun seks point i sine første fem starter, og dermed sluttede han på 12.-pladsen.