I det fynske folks tjeneste

Nultolerence på Langelandsfestival

Langelandsfestival har nultolerance over for euforiserende stoffer af enhver art. I år gælder den politik også lattergas.

Foto: Mogens Flindt, Scandpix

LATTERGAS ER NO GO!

Sådan skriver Langelandsfestival på deres facebook. Derfor gælder festivalens forbud mod euforiserence stoffer i år også lattergas.

- På Langelandsfestivalen kan og vil lattergas blive betegnet som et sinds- og stemningsændrende middel og er derfor ikke tilladt. Brug af lattergas vil medføre klipning af armbåndet og bortvisning. Brug af lattergas kan i yderste konsekvens give vedvarende hjerneskader eller dødsfald allerede ved første forsøg og er yderst farligt, skriver Langelandsfestivalen på deres Facebook. 

I flere år har festivalen haft en nultolerance politik over for stoffer af enhver art.

- På festivalen har vi med stor succes i mange år praktiseret en NUL tolerance politik over for euforiserende stoffer af enhver art. Brug og/eller salg af hash og andre euforiserende stoffer er forbudt, og vil medføre klip af armbånd og øjeblikkelig bortvisning. De frivillige medarbejdere er specielt opmærksomme på handel med euforiserende stoffer, og såfremt de observerer handel, tilkaldes det vagthavende politi, skriver festivalen på deres facebookside.

I år gælder altså samme regler for lattergas. Festivalgæsterne skal ikke regne med at slippe lettere, hvis det er latergas de bliver opdaget med.

- Langelandsfestivalen påberåber sig ret til enhver tid at kunne foretage en drug/narkotest. Modsætter man sig testen, vil det automatisk medføre klip af armbånd, skriver de på Facebook.

Gense, da TV 2/Fyn var med til åbningen af festivalen i går.

00:31 Luk video