Nuværende stadsdirektør involveret i sag med Odense Sport & Event

TV 2/Fyn aktindsigt afslører flere detaljer i speget forløb

Sagen om Arena Fyn bliver ved med at afsløre overraskende detaljer.

Det viser sig nu, at Odenses nuværende stadsdirektør Stefan Birkebjerg den 14. maj 2013 tilsyneladende var med til et møde eller et planlagt møde med daværende stadsdirektør Jørgen Clausen og direktør Thomas Christensen fra Odense Sport og Event, hvor man diskuterede samarbejdet mellem parterne og midler til en kommende eventsatsning.

Chefkonsulent Søren Simonsen fra borgmesterforvaltningen er nævnt som referent, men selve dokumentet fremtræder som en mellemting mellem en dagsorden, internt arbejdsdokument og punktreferat.

Den endelige forlængelse af kontrakten med Arena Fyn blev indgået i oktober måned 2013 med Jørgen Clausens underskrift, og det er den kontrakt, som Stefan Birkebjerg efterfølgende har kaldt ”sandsynligvis ulovlig”.

Interviewbid med Stefan Birkebjerg fra 6. februar 2017.

Men Birkebjerg, der dengang var diretør i By- og Kulturforvaltningen, var altså selv med ved bordet, hvor der ifølge referatet, som TV 2/Fyn og Fyens Stiftstidende sent mandag fik aktindsigt i, var et selvstændigt punkt 1, der udelukkende omhandlede støtten til Odense Sport og Event.

Det hedder blandt andet, at dialogen ”skal lukkes nu”, at der skal være en dialog om ”hvordan vi får pengene lovligt over til OS&E, der skal være flere aftalesæt – sponsor og aktiviteter”.

”Odense Kommune skal gå samtlige aktiviteter igennem med en tættekam for at finde aktiviteter til arenaen”, hedder det. 

 

”Hvis det lykkes vil det være lettere at finde en løsning på musik- og teaterhus-udfordringen”, fortsætter referatet.

Punkt 2 og 3 handler om eventstrategi og musik- og teaterhuset (Odeon).

Angående eventstrategien tales der om nødvendigheden af at fordoble midlerne fra 10 til 20 millioner kroner med fokus på at bruge midlerne på Odense Sport og Event, Odeon, Den Fynske Landsby og Kongens Have.

”Thomas (Christensen) får materiale i fortrolighed med henblik på videre drøftelser”, hedder det.

Odense Sport og Event fik senere del i eventmidlerne til blandt andet Sting-Simon-koncerten og arrangementet med den kendte engelske erhvervsmand Richard Branson.

Oversigt

    Oversigt