Vi er reddet: Antikvalme-is til gravide vælter Facebook

Nuværende, tidligere og kommende mødre har givet en ny kvalmedæmpende is fra Skarø en overvældende modtagelse.

Skarø Is kan have ramt en guldgrube med deres nye kvalmedæmpende is til gravide. Videoen på TV 2/FYN's Facebookside er blevet vist 137.000 gange, og kommentarsporet gløder - og der skal ledes langt for at finde en mand, der skriver noget her.

Kommentarerne veksler mellem "Vi er reddet," som Celin-Michelle Brenholdt skriver til sin veninde, og "Hvor var den is, da man sku' bruge den," som Katrine Wenneberg Nygaard har skrevet. Og så er der mange - rigtig mange - der tagger en veninde.

Skarø Is er netop nu på velfærdsteknologimessen WHINN i Odense Congres Center, hvor isen er blevet introduceret.

- Vi kan bestemt mærke opmærksomheden. Her til morgen kom to unge kvinder over, fordi de var blevet tagget Facebook. Det var lidt for tidligt for dem endnu, men de var blevet nysgerrige og ville gerne smage, fortæller Skarø Is' ejer Martin Jørgensen, der både er overrasket og lidt overvældet over modtagelsen.

Han har endnu ikke overblik over, hvor mange bestillinger de har fået på deres is, da de først i morgen får samlet sammen oven på messen, men isen er i hvert fald kommet godt fra start.

Nu bliver udfordringen ikke at skuffe de mange sultne mødre.

- Nu skal vi hjem og tage action på det. Med den interesse kan det hurtigt vende, hvis gravide med kvalme nu gerne vil have isen og ikke kan få den.

Derfor skal han hjem og se, om det kan lykkes at fremskynde lanceringen, så isen også snart vil kunne købes ude i butikkerne.

Martin Jørgensen glæder sig over, hvis Skarø Is kan hjælpe gravide til en nemmere graviditet, til gavn for både kvinderne og deres familier.

Ud over den såkaldte mor-barn-is har Skarø Is i forvejen en is til cancerpatienter og en til patienter i opvågning efter en operation. Alle sammen skræddersyet, så de tager højde for netop den gruppes behov. Der er for eksempel ikke mælkesyrebakterier i isen til de kræftsyge, mens der er i mor-barn-isen, der til gengæld er helt målrettet kvalmen.

Oversigt

    Oversigt