Ny app hjælper trafikanter gennem Odenses kaos

En ny app fra Odense Kommune guider borgere i bil og på cykel uden om vejarbejde og ensretninger frem til destinationen i Odense - uanset hvor man kommer fra på Fyn.

Det er næppe gået nogen forbi, at et vældigt vejarbejde har plaget Odense by siden 2014 blandt andet foran Banegaarden og på Albanigade. Men nu er der hjælp på vej til de mange trafikanter i byen. 

Onsdag morgen kan alle med en smartphone nemlig hente en ny trafik-guidende app fra Odense Kommune. Den hedder 'Odense Rundt', og det er en app, der hjælper alle bilister og cyklister uden om det meget vejarbejde og de mange ensretninger, der er i Odense, frem til det endelig stop i byen. 

Applikationen samler en lang række funktioner fra andre apps, som kommunen tidligere har haft. Blandt andet Ruteplanlæggeren og OdenseParkering. Men app'en er ifølge kommunen først og fremmest en ruteplanlægger, der bliver automatisk opdateret på dagsbasis og har en stemmestyring. 

 

For eksempel vil app'en vise bilister vej uden om kortvarige vejlukninger, for eksempel weekendlukninger af store veje, som der vil komme nogle stykker af frem til 2020. Den vil også informere om aktuelle vejarbejder i Odense. Brugerne kan se, hvorfor der graves, hvad tidsplanen for vejarbejdet er og finde links til yderligere information. Og så vil den ikke mindst vise vej til ledige parkeringspladser og give oversigt over priser, tidsbegrænsninger med mere.

Derudover er app'en også velegnet for det gående folk og cyklister, som kan se forskellige typer cykelruter, fx grønne cykelruter og natteruter. 

- Den her nye app hjælper også gå-gængere med at finde en bænk og løbere med at finde en vandpost. Det har folk savnet, og det har vi lyttet til, siger Jane Jegind. 

 

Du kan hente app'en i Google Play og i App Store.  

 

App hjælper trafikanter rundt i Odense

 

Oversigt

    Oversigt