Ny bog afslører: GOG-spillere smadrede møbler med økse og satte ild til det

Fynske håndboldstjerner som Jan Pytlick og Nikolaj Jacobsen har været med til nogle vilde fester i Gudme, afslører ny bog om GOG.

Spillere og trænere i håndboldklubben GOG har i årenes løb holdt vilde fester, når stjerner som Jan Pytlick og Nikolaj Jacobsen har fejret triumfer med den traditionsrige sydfynske sportsklub.

I sin nye bog “Gudmekongerne - bogen om GOG” afslører forfatter og radiovært Erik Nielsen anekdoter fra den sydfynske håndboldklub - blandt andet såkaldte øksefester, hvor det er gået vildt for sig. 

- Jan Pytlick har fortalt mig en historie om, hvordan de holdt øksefester. Det indebærer, at man har en økse på gulvet klar til brug, fortæller Erik Nielsen.

- Når festen kulminerer, er der én, der tager øksen, og så begynder man at smadre værtens møbler. Man hamrer det hele i stykker, bærer det ud i haven og sætter ild til det, forklarer forfatteren bag bogen, der lover, at der er flere lige så tossede historier i bogen.

Kørte DM-pokaler over med bil

Bogen om GOG omhandler klubbens og det lille bysamfunds triumfer og fiaskoer, lige fra klubben blev stiftet i 1973 og til i dag, hvor klubben - efter flere dårlige år med konkurs og sportslig nedtur - er tilbage som nummer et i herreligaen.

quote Man hamrer det hele i stykker, bærer det ud i haven og sætter ild til det

Erik Nielsen, forfatter

Hvis man har tænkt sig at besøge Gudme for at se pokalskabet med alle klubbens vundne DM-pokaler, kan man godt glemme det.

- Dem er de "kommet til" at køre over med en bil, fortæller Erik Nielsen, der igen har fået historien fortalt af håndboldtræner Jan Pytlick.

Derfor har GOG haft så stor succes

Netop de vilde fester har været en af årsagerne til, at GOG har opnået så stor succes på banen, mener forfatteren.

- Man har skabt en sportskultur ud af fester, hård træning og sammenhold, som man ikke ser nogen andre steder, forklarer Erik Nielsen.  

- Jeg har aldrig nogensinde i hele mit liv stødt på noget lignende, som det, der findes her. Det er meget unikt.

“Gudmekongerne - bogen om GOG” udkommer tirsdag.

Se hele interviewet med Erik Nielsen herunder: 

 

Oversigt

    Oversigt