Ny bog om at blive mor

Moderrollen har totalt ændret karakter de seneste årtier. Men alligevel får kvinderne kun begrænset opmærksomhed, da børnene oftest løber med al interessen. Det vil en ny bog rode bod på. Læs uddrag fra bogen Ammestuehistorier

Fynsk mor debuterer som forfatter

Moderrollen har totalt ændret karakter de seneste årtier. Men alligevel får kvinderne kun begrænset opmærksomhed, da børnene oftest løber med al interessen. Det vil en ny bog rode bod på.

Nutidens kvinder har hele livet forberedt sig på job og uddannelse, mens tilværelsen som mor kommer som en stor overraskelse for mange. For generationer siden forberedte kvinderne hinanden til rollen som mor. Men sådan er det ikke idag, hvor moderskabet er en stor omvæltning for de fleste kvinder.

Men den nye moderrolle er næsten helt ubeskrevet. Der findes tonsvis af bøger om pleje og opdragelse af børn, men kun få om hvordan moderskabet opleves af kvinderne.

Det laver fynboen Trine Bundsgaard nu om på. 6. april udkommer hendes debutbog "Ammestuehistorier" på Samlerens Forlag. Bogen sætter fokus på graviditet, fødsel og moderskab.

I bogen fortæller 12 fynske kvinder om deres meget forskellige oplevelser med at blive mor. Kvinderne fortæller blandt andet om ensomhed, kærlighed, længsel og forholdet til ønskebarnet.

Trine Bundsgaard er 30 år, og mor til to børn på 1 og 2 år. Hun læser dansk og kulturstudier på Syddansk Universitet, og er i øjeblikket ved at skrive speciale om moderskabsidentitet.

Oversigt

    Oversigt