Ny bog om Lindøværftet

Kulturen på Lindøværftet er blevet foreviget i en bog. 5000 kopier ligger klar til at blive uddelt til tidligere ansatte.

'Tak' står der på omslaget af den nye bog om Lindø. Det er henvendt til Bjarne Otto Hansen, Carsten Jørgensen og de mange tusind andre, der har arbejdet på Lindøværftet - gjort tjeneste, fristes man til at sige.

'Lindø - Der var engang et værft...', som den nye bog hedder, handler nemlig først og fremmest om de mennesker, der har været med til at gøre værftet til den institution, det er.

Tirsdag blev bogen delt ud til fire af de sidste ansatte på Lindøværftet, men i alt 5000 skal deles ud til tidligere medarbejdere.

- Det er en blandet følelse, vil jeg sige. Jeg har haft mange kollegaer herude, som jeg har mistet, og nu er vi kun nogle få tilbage, der skal rydde op. Så det er en blandet fornemmelse, men det er meget spændende, siger Hans Ulrik Westh, der har arbejdet på Lindø i fem år, efter at have kigget i bogen for første gang.

- Jeg er utrolig glad for at se deres reaktion på bogen, for det var lige præcis det, vi har ønsket med den her bog. At give dem en masse følelser og en masse minder om den virksomhed, de har været så glade for, siger Steen Schougaard Christensen, direktør på Lindøværftet.

Kultur og kammeratskab

Lindø - der var engang et værft... består mest af billeder. Fordi de siger mere end ord, som Steen Schougaard Christensen udtrykker det. Bogen skal forsøge at beskrive stemningen på værftet:

- Vi har lagt vægt på, at bogen skal være et totalbillede af Lindøværftet. Det skal være sådan, at de medarbejdere, der har arbejdet her i mange år, skal kunne genfinde deres arbejdsplads med den. Det er kulteren, jargonen og kammeratskabet, vi har forsøgt at få med i bogen, siger han.

Du kan se mere om bogen i vores udsendelse klokken 19.30, hvor bogens forfatter kommer i studiet og fortæller om, hvordan den blev til.

Oversigt

    Oversigt