Ny busrute: Odense - København 63 kroner

Fredag 20. maj åbner en ny busrute mellem Odense og København. Og prisen bliver i begyndelsen kun 63 kroner for en enkelt-billet.

Den nye busrute vil forbinde Odense med København og Aarhus tre gange i døgnet. Første afgang bliver fredag 20. maj. Dermed bliver der mere konkurrence til DSB og de eksisterede busruter Rødbillet.dk og Linie 888 fra Abildskou.

I opstartsperioden vil en enkeltbillet Odense - København koste 63 kroner. Senere kommer en voksenbillet til at koste mellem 100-160 kroner, mens studerende kan få billetter ned til 68 kroner.

- Det er ikke vores mål, at starte en priskrig. Det er i sidste ende ikke til gavn for forbrugerne, siger Jonas Schmidt, der er Regional Manager for Eurolines’ skandinaviske afdeling,

I Odense bliver stoppestedet Dannebrogsgade bag Odense Banegårds Center, og i København bliver endepunktet Ingerslevsgade ved DGI-byen.

- Der er selvfølgelig kunder, der fravælger toget, men vi oplever også en stadig stigende rejselyst. Der er derfor, at vi går ind i dette projekt, siger Jonas Schmidt.

Ruten mellem Aarhus, Odense og København er kun startskuddet for Eurolines. Målet er at etablere et rutenetværk, der forbinder hele Danmark.

Sporarbejdet er ikke det eneste problem for DSB.  Konkurrence fra busselskaber, som tilbyder billigere rejsre på tværs af landet vil kapre DSBs kunder. I dag blev den konkurrence skærpet. Endnu et busselskab meldte sig i dag ind i den kamp. Eurolines tilbyder fra dags dato billigere rejse.

 

Oversigt

    Oversigt