I det fynske folks tjeneste

Ny del af Ring 3 indviet

Amtsborgmester Jan Boye klipper snoren

Endnu en del af ringvejen Ring 3 i Odense blev mandag formiddag indviet af Odense Kommune og Fyns Amt. Niels Bohrs Allé er forlænget ud til tilslutningen til motorvej E20, og  Ring 3 Syd fra Ørbækvej til Nyborgvej er åbnet.

Ring 3 bygges af Fyns Amt, den er en forlængelse af Svendborg motorvejen, og vejen skal betjene trafikken øst om Odense fra Ørbækvej via Nyborgvej til Kertemindevej. Ring 3 er en såkaldt "højklasset" vej, og det betyder, at der er broer ved de steder, hvor veje eller stier krydser vejen.

-Noget af det mest spændende og udfordrende har været at bygge en bro, hvor Ring 3 er ført under jernbanen samtidig med at jernbanetrafikken mellem landsdelene skulle køre normalt. I en periode var skinnerne kun understøttet af 7 m lange jernstolper, siger afdelingsingeniør Jens Kjærgaard fra Vejvæsenet.

Niels Bohrs Allé, som Odense Kommune har bygget, krydser Ring 3 med tilslutningsanlæg syd for Kohaveskoven. Vejen forbinder den gamle del af Niels Bohrs Alle med den østlige del, der i 2003 blev anlagt med forbindelse til motorvejen. 

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.