Ny færge på vej til det sydfynske øhav

Den gamle ø-færge fra Faaborg til Lyø og Avernakø ser nu endelig ud til at kunne blive afløst af en helt ny færge. Kommunen står forrest i køen til færgemillioner fra trafikaftalen.

- Det er meget positivt, og nu er vi spændt på hvordan pengene bliver fordelt, siger Faaborg-Midtfyns borgmester Bo Andersen(V).

I dag bliver ruten til Lyø og Avernakø besejlet af Faaborg 2. Færgen har været i drift i godt 40 år og er nedslidt og skrotningsmoden.

- Problemet er, at vi aldrig kan være sikre på, at den kommer i land uden forsinkelser. Der er hele tiden masser af småproblemer, siger Mogens Wendeleff, der er formand for Lyøs beboerforening.

Kun ordren mangler

Faaborg 2 er Danmarks næstældste færge og kommunen har udarbejdet en konkret plan til udskiftning af den gamle færge. Begge forhold giver Faaborg-Midtfyn Kommune gode kort i hånden til at få del i færgemillionerne.

- Jeg tror vi er tæt på, og mig bekendt er der kun tre kommuner, der har konkret planer om færgeudskiftninger, så jeg håber på, at vi kan få en afklaring inden sommerferien, siger Bo Andersen.

Færgen er livsnerven for øboerne, så nyheden om, at Faaborg-Midtfyn kommune ligger lunt i svinget til at få del i nye færgemillioner vækker begejstring.

- Jeg glæder mig helt enormt, det var dejligt at få at vide, at der kommer 200 millioner kroner, siger Mogens Wendeleff, der formand for Lyøs beboerforening.

Kommunen har beregnet at en ny færge og ombygninge af færgelejerne vil koste 70 millioner kroner. Hvis kommunen får del i færgemillionerne vil der dog gå fire år før en ny færge kan indsættes på ruten.

Oversigt

    Oversigt