Ny filmuddannelse i gang på Fyn

Fyns nye alternative filmskole 18 FRAMES er i gang med 18 nye studerende.

Det private initiativ, som har været i støbeskeen siden 2010, er netop startet op med det første hold elever.

Fyn har gennem mange år sat sit aftryk på store danske film gennem FilmFyn. Og på Fyn er der flere filmundervisningstilbud på skole- og ungdomsniveau.

Men indtil nu har der ikke været muligheder for lokal videreuddannelse, når man er over 25, der er grænsen for at få støtte fra Odense Filmværksted.

Men det ændrer den privat filmuddannelse 18 FRAMES nu.

- Også på Sydfyn skal der være plads til gå-på-mod, ambitioner og store drømme, siger direktør for FilmFyn Lars Hermann:

Opkvalificere semi-professionelle

Målet med 18 FRAMES er at opkvalificere semi-professionelle talenter, som ellers ikke vil have andre alternativer end at videreuddanne sig i Hovedstadsområdet eller i Jylland.

Initiativtagerne håber også, at de færdiguddannede 18 FRAMES elever enten vil starte egne produktionsselskaber eller vil kunne varetage mange af de filmarbejderjobs, som branchen efterspørger bl.a når de store selskaber optager på Sydfyn.

Foreningen bag 18 FRAMES har modtaget bevillinger fra Nordisk Film Fond, Region Syddanmarks Kulturpulje, FilmFyn, Faaborg-Midtfyn kommune, LAG Faaborg-Midtfyn (EU's Landdistriktprogram), Det Danske Filminstitut og Filmkopi.

Et privat alternativ

18 FRAMES er er privat alternativ til uddannelserne under Den Danske Filmskole.

18 FRAMES drives som en forening; uddannelsen har 6 faglinjer og er bygget op om et to-årigt forløb for 18 studerende med undervisning, filmproduktion og mentor-ordninger.

Målgruppen er unge, men modne gennemsnitsalderen for første årgang og allerede semi-profesionelle filmtalenter, der har gjort op med sig selv at de vil arbejde med film og brænder for at skabe mulighederne, netop der hvor de bor.

Filmuddannelsens 6 mentorer er branchefolk:
Instruktør-mentor: Morten Arnfred
Producer-mentor: Erik Crone
Manuskript-mentor: Richard Raskin
Fotograf-mentor: Bo Tengberg
Klippe-mentor: Lars Bo Kimergaard
Lyd-mentor: Peter Albrectsen

www.18frames.dk

Fakta om 18 FRAMES

Oversigt

    Oversigt