I det fynske folks tjeneste

Ny flyrute: Odense-Tyrkiet

Ruteflyene holder ikke ligefrem i kø på startbanen i Odense Lufthavn, men fra maj næste år bliver der lidt mere travlhed. Tyrkiet Eksperten har valgt at sende en ugentlig afgang til Antalya i Tyrkiet fra den odenseanske lufthavn

Odense Lufthavn ikke ligefrem summer af aktivitet. Fra maj 2007 kommer der lidt mere gang i den.

Ugentlig afgang

Jublen var stor i Odense Lufthavn i Beldringe, da fire rejsebureauer sidste år gik sammen om at arrangerer flyruter fra Odense til Italien med afgang hver lørdag.

På det tidspunkt havde der ikke været rutefly fra Odense Lufthavn siden 1998. Nu er de ikke alene.
Tyrkiet Eksperten satser på at sende 200 passagerer afsted til Antalya hver uge. Rejsearrangøren har lige lukket en rute fra Århus til Tyrkiet på grund af for få passagerer.

- Jeg er sikker på, det kommer til at gå i Odense. Vi har masser af rejsende fra Fyn og Sønderjylland, de slipper nu for at køre så langt, siger informationschef hos Tyrkiet Eksperten, Michael Klose.

Landingsbane endnu for kort

For at flyene med Tyrkiet Ekspertens passagerer overhovedet kan lande, når de returnerer med feriegæsterne, kræver det en udvidelse af landingsbanen på 155 meter. Det arbejde bliver færdig inden næste forår lover lufthavnens bestyrelsesformand, Frants Bernstorff-Gyldensteen til Fyens Stifstidende.