I det fynske folks tjeneste

Ny forskning skal give bedre alderdom

SDU styrker nu forskningen i alderdomsrelaterede sygdomme. Målet er at give ældre og kroniske syge et bedre hverdagsliv.

-

SDU styrker nu forskningen i alderdomsrelaterede sygdomme. Målet er at give ældre og kroniske syge et bedre hverdagsliv.

Det er et nyt Center for Sundhedsfaglig Forskning, der skal forske i alderdom og rehabilitering. Centret skal blandt andet samarbejde med Ergoterapeutforeningen, der fra 2005 til 2007 vil skyde én million kroner i det nye forskningsinitiativ.

- Vi har åbnet døren til det akademiske miljø, og jeg synes, at det er en respektabel handling af de danske ergoterapeuter, at de vil være med til at betale for forskningen, sagde Gunner Gamborg, formand for Ergoterapeutforeningen til SDUs hjemmeside.

Centret skal ansætte en forsker og en Ph.D.-studerende til at forske i de forskellige områder, der kan være med til at give ældre og kroniske syge et bedre liv.

Det nye sundhedsfaglige center får også en Enhed for Sygeplejeforskning, som finanseres af Fyns Amt. Center kommer desuden til at bestå af fakultetets egen Forskningsenhed for Helbred, Menneske og Samfund samt en Projekt- og vejledningsenhed.