Ny forvirring: Skarø-købmand solgt

Efter mere end et halvt år med kriser og kontroverser er købmanden på Skarø nu blevet solgt.

Det er i hvertfald hvad der står i butikkens vindue. Men da TV 2/Fyn kontaktede købmand Kim Olsson, så var meldingen ret uklar.

- Det har jeg sgu ingen kommentarer til, sagde Olsson, inden han knaldede røret på.

Det har ikke været muligt at få bekræftet salget hos ejendomsmægleren, men butikken er nu lukket igen - og ø-boerne har også konstateret, at forretningen har været sat til salg.

- Der står et skilt i vinduet. De er vel blevet kede af det, og så sælger de, gætter Preben Sørensen, der er kasserer i Skarø Beboerforening.

Uenighederne eskalerede

Konflikten startede, da det nytilflyttede købmandspar påtalte øboernes opførsel efter kort tid på øen. De mente blandt andet, at der blev kørt spirituskørsel på øen.

- Jeg synes det er et vildt fortegnet billede de laver. Hvis det er så slemt, så kommer politiet nok og tager sig af det, og jeg synes ikke vi skal have løsgående selvbestaltede politimænd herovre. Lad os overlade det til myndighederne, og jeg synes ikke det er så slemt. Jeg synes det er en vild overdrivelse, sagde Skarø-bo Lasse Bekker dengang til TV 2/Fyn.

Rigtig mange af ø-boerne havde ikke lyst til at stille sig op foran kameraet, men der var også enkelte blandt de 36 personer på øen, der bakkede op om købmandsparret.

- Det startede egentlig med at påtale nogle ting, som de syntes ikke var i orden. Ulovligheder, som foregår på en ø, og som ikke foregår på fastlandet. Og det har de så måttet bøde for senere, desværre, fortalte ø-bo Lene Corydon dengang til TV 2/Fyn.

Der skal være en købmand

I følge Svendborg Kommunes foreskrifter, skal der være en købmand på Skarø - og Preben Sørensen håber, at der kommer en hurtig løsning.

- Som situationen udviklede sig, så var der vel ikke andre muligheder, end at de skulle flytte. Men jeg håber, den bliver overtaget hurtigt. Øen har brug for en købmand - vi kan ikke købe noget, og det er skidt, for både os og turisterne, fastslår han.

Oversigt

    Oversigt