I det fynske folks tjeneste

Ny friskole i Svendborg

1 af 2

Det ligger nu fast, at Svendborg Friskole bliver en realitet. Den nye skole åbner i august 2013. Onsdag kunne bestyrelsen indsende de 20.000 kroner, der skal til for at blive anmeldt som friskole under undervisningsministeriet.

Selvom initiativgruppen endnu ikke har skaffet de 100 medlemmer, de havde håbet, er de sikre på, at der er en fremtid for friskolen.

- Vi vil nu arbejde dedikeret på at præsentere en konkret beskrivelse af hvordan vi ser skolen for os. Hvordan en skoledag på Svendborg Friskole kan se ud, og hvor Svendborg Friskole adskiller sig fra andre skoler i dag, skriver gruppen i en pressemeddelelse.

Mangler lokaler

Initiativgruppen har fortsat et stort stykke arbejde foran sig. Anmeldelsen af friskolen og indbetalingen af depositummet er blot begyndelsen. I løbet af efteråret skal der findes lokaler, skrives visioner og skolens vedtægter skal godkendes af undervisningsministeriet.
Næste skridt bliver et visions-seminar, der løber af stabelen den 15. september.

- Der vil vi præsentere første led i det pædagogiske grundlag for skolen. Grundlaget tager udgangspunkt i vores tredelte værdigrundlag: Nærvær, Fællesskab og Handlekraft, skriver initiativgruppen.

Indskrivningen af elever begynder i vinteren 2012.

Ved du noget? Så send os et tip