Ny fynsk årbog skal fortælle øens ufortalte historier

Odenseansk forlag har indledt en ny årbogsserie med fynske fortællinger.

Fyn er fuld af gode historier, som fortjener at blive fortalt. Derfor har Forlaget mellemgaard taget hul på en ny fynsk årbogsudgivelse med navnet Fynbogen.

- Vi ønsker at formidle de mange fascinerende historier, der findes på Fyn og øerne, og vi håber på den måde at kunne stimulere en interesse for områdets rige historie, lyder det fra forlaget.

Bogens artikler er korte og anekdotiske. I den første udgave af Fynbogen sender elleve historier læserne vidt omkring både i tid og i sted. Der er den dramatiske fortælling om adelsdamen Anne Holck fra Lohals, der trodser fjenden under Svenskekrigene, men som må lide en barsk død i slottets hundehus. Bogen byder også på en tur i fattiggården i Faaborg omkring år 1900, hvor Ellen og hendes familie er endt efter en voldsom social nedtur. Og så er der et portræt af en af Odenses store sønner Jacob Winsløw, der egentlig skulle have været præst som sin far, men endte som tidens største anatom. Endelig rummer bogen erindringsartikler om at vokse op i gaderne omkring Holmehusvej i Odense og om at gå på Sct. Hans Skole i halvtredserne.

Bogen, der er rigt illustreret over de 162 sider i stift bind, udkommer i morgen. Prisen er 159,95 kroner.

Oversigt

    Oversigt