I det fynske folks tjeneste

Ny fynsk radio: Poppet klassisk hitter

Fra onsdag kan de fynske radiolyttere tune ind på en ny radio, hvor der bliver spillet klassisk musik døgnet rundt. Radioen har stor succes i andre landsdele.

01:44

1 af 2

Radio Klassisk ligger på FM-båndet, men har hidtil kun sendt til Århus og København, hvor der hidtil har været omkring 120.000 faste lyttere. Fra onsdag aften bliver kanalen også til at finde på Fyn på frekvens 106,7.

Radioen forsøger at sælge den klassiske musik på en ny og mere ungdommelig måde. Målgruppen er de 35-55 årige.

- Radio Klasisk er ikke et bevaringsprojekt. Det handler om at få den klassiske musik til at leve i hverdagen og få den brugt. Vi vil lave radio der er nem at gå til, siger programchef Rune Born Schwarts fra Radio Klassisk.

Radio Klassisk forventer, at fynboerne vil tage godt imod de klassiske toner - blandt andet fordi det nu bliver muligt at høre Odense Symfoniorkester live hver lørdag.

- Vi håber at få nye lyttere til vores musik, og vi tror at vi med denne radio kan gøre op med fordommen at det kun er ældre, der lytter til klassisk, siger musikchef Finn Schumacker fra Odense Symfoniorkester.

Radio Klassisk er finansieret via publicservicemidlerne, men sender også reklamer. Målet er at bliver 100 procent reklamefinansieret i fremtiden.