Beslutningen er taget: Otte unge med flere anbringelser får plads på ny institution

En ny institution for unge med flere anbringelser bag sig skal etableres i Middelfart. Efterskole er nærmeste nabo, og har tidligere været meget kritisk overfor den beslutning.

Region Syddanmark etablerer en ny, delvist lukket institution for unge med særlige behov i Middelfart. 

Det har politikerne i Regionsrådet mandag besluttet. 

Den nye institution har plads til otte unge i alderen 12-17, som ofte har flere anbringelser bag sig, og som er udfordrede på flere parametre. 

- Det glæder mig, at vi i Region Syddanmark nu får et højt specialiseret tilbud til unge mennesker med helt særlige behov. Det er eksempelvis unge med adfærdsmæssige udfordringer, misbrug eller psykiske lidelser, som kommer til at flytte ind på det nye tilbud, siger Mette Bossen Linnet (V), der er formand for Region Syddanmarks Psykiatri- og Socialudvalg, i en pressemeddelelse.

- Det er unge, som har det svært af forskellige årsager, og derfor er det vigtigt, at vi har gode institutioner, hvor de kan blive hjulpet godt videre i livet. 

Det nye tilbud skal etableres på Billeshavevej 49 i Middelfart i bygninger, som regionen allerede ejer.

Her bliver den nærmeste nabo Billeshave Efterskole, og forstander Jens Hauge Henningsen har tidligere udtrykt kritik af de tanker, som nu er blevet vedtaget.

- Vi er bange for, at forældre til kommende elever vil vælge Billeshave Efterskole fra. Hvem vil sende sin 15-årige datter på en efterskole med sådan en institution i baghaven? Den slags bekymring vil jeg godt kunne sætte mig ind i, sagde Jens Hauge Henningsen 30. marts til TV 2 Fyn. 

Bygningerne bliver renoveret og ombygget for 13,5 millioner kroner.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Tidligere været døgntilbud

Billeshavevej 49 har tidligere været et døgntilbud for børn og unge med nedsat funktonsevne. Og inden da lå den lukkede døgninstitution Egely, der er for unge, som er dømt for kriminalitet, på adressen.

- Bygningen på Billeshavevej i Middelfart er et godt udgangspunkt for en delvist lukket institution. Den lever allerede op til mange af de krav, der er til delvist sikrede institutioner, og med renoveringen får vi skabt gode og sikre faciliteter for de unge og for personalet, fortæller formand for Region Syddanmarks Udvalg for byggeri, indkøb og grøn omstilling Karsten Uno (S).

Den nye institution vil i udgangspunktet svare til rammerne på en åben døgninstitution, hvor dørene er ulåste. Men der vil være mulighed for at tilbageholde unge, hvis kommunen har besluttet det.  

Oversigt

    Oversigt