Ny it-café for udviklingshæmmede

En ny it-café drevet og målrettet mod udviklingshæmmede åbner tirsdag i Odense.

I den nye café kan udviklingshæmmede - men også alle andre med it-problemer - få hjælp til alt fra fra oprettelse af datingprofiler til almindelige softwareopdateringer.

- Jeg glæder mig til at se, hvor mange der kommer til åbningen på tirsdag. Og så glæder jeg mig til it-caféen starter rigtigt op, siger Line Bach Huus, der er én af de otte frivillige it-vejledere, der bliver tilknyttet den nye café.

it-café bliver etableret med inspiration fra et lignende tilbud i Aarhus, og efter en spørgeskemaundersøgelse har vist, at der er behov for en it-café for udviklingshæmmede i Odense.

I første omgang er it-caféen blevet annonceret for udviklingshæmmede på de kommunale tilbud i Odense, men der er ingen grænser sat, for hvem der må komme ind og bede om lidt hjælp. På den måde er caféen altså åben for andre målgrupper - eksempelvis ældre.

- Nu hvor vi har til huse i lokalerne på ét af byens plejecentre, så burde der være muligt at skabe lidt samarbejde her. Jeg er sikker på, at it-vejlederne ville synes, det var sjovt at hjælpe både unge og ældre, fordi det måske også er forskellige former for hjælp, de har brug for, siger pædagog fra Odense Værkstederne, Christina Fink Rasmussen.

Caféen får adresse på Munke Mose Allé 4a i Odense, og vil have åbent alle tirsdag eftermiddage.

Oversigt

    Oversigt