Ny kørselsordning rammer specialskolebørn

Mobil i Odense hedder en ny ordning, der blandt andet skal stå for skolekørsel med børn der har specielle behov. Men efter en måned med ordningen er både flere forældre og flere skoler utilfredse. Børnene kommer for sent og sikkerheden er ikke i orden.

Magnus går i specialklasse på Risingskolen i Odense. Han er visiteret til at køre med kommunens taxaordning Mobil i Odense, men Magnus' mor Anni Jensen er ikke imponeret over kommunen kørselsordning.

- Den fungerer ikke. Mit barn kommer ikke i skole til tiden. Det er ofte at han kommer op til 20 minutter for sent. Så han får ikke den specialundervisning, som han har brug for siger Anni Jensen.

Anni Jensen har prøvet mere end en gang, at taxaen slet ikke er kommet. Og både hun og flere andre mødre, som TV 2/Fyn har talt med, oplever, at børnene ikke er forsvarlig spændt fast med autopude, fordi de er for små til at sidde på sædet.

Det var et enigt byråd, der vedtog den nye ordning sidste år. På kommunens hjemmeside står der bl.a. om Mobil i Odense: Målet er at skabe smartere løsninger, der tager udgangspunkt i den enkeltes livssituation og behov.

Men ifølge Mobil i Odense bliver 95 procent af kørslerne gennemført til tiden.

Se med på TV 2/Fyn klokken 19.30, hvor Odense Kommune forsvarer ordningen.

Oversigt

    Oversigt