Ny legeplads: Børn skal lokke deres forældre i butikker

I dag åbner en helt ny legeplads på Nørregade i Odense. Legepladsen skal give børnefamilierne en ekstra grund til at besøge gaden.

Mange af butikkerne i Nørregade lider under blandt andet fjernvarmearbejde og forberedelse af byomdannelsen, der har givet store trafikale udfordringer på den centralt beliggende gade.

Det har givet problemer for en række butikker, blandt andet har den kendte asiatiske specialforretning Asien Marked måtte opgive ævred og dreje nøglen om.

Derfor har Nørregade nedsat sin egen arbejdsgruppe, og takket være midler fra Odense Kommune og Fionia Fonden kan arbejdsgruppen i dag byde velkommen til en helt ny legeplads på Nørregade.

Legepladsen er inspireret af Odense Slot og en klassisk brandstation med tilhørende brandbil. Pladsen bliver placeret ved hjørnet hos Wendorff mod Asylgade.

- Det bliver en meget flot legeplads, og den kommer til at ligge rigtig godt ved den sydlige indgang til gaden. I forvejen har Nørregade meget at byde på, og nu får den endnu mere. Jeg er rigtig glad for, at vi har kunne imødekomme ønsket fra arbejdsgruppen i Nørregade, og jeg vil gerne takke for et generelt godt samarbejde mellem dem og forvaltningen og så selvfølgelig ikke mindst takke Fionia Fonden for den økonomiske opbakning, siger By- og Kulturrådmand Jane Jegind (V).

Arbejdsgruppen består af fire erhvervsdrivende i Nørregade samt en repræsentant fra By- og Kulturforvaltningen, som arbejder for at udvikle gaden og tiltrække flere besøgende til området.

Henning Rouchmann fra Illuminazione er med i arbejdsgruppen, og han glæder sig til indvielsen.
 
- Legepladsen skal være med til at skabe større liv i den indre by. Vi er presset af ændringerne og arbejdet i bymidten, så det er vigtigt med gode aktiviteter. Hvad kan derfor være mere nærliggende end at lave noget for børn og børnefamilierne, siger Henning Rouchmann.
 
Legepladsen i Nørregade er finansieret med 414.000 kroner bevilliget af Odense Byråd samt et tilskud på 50.000 kroner fra Fionia Fonden.

 

 

Oversigt

    Oversigt