Ny linjeføring: Staten har købt 37 fynske familiers hjem

Endnu inden linjeføringen af ny jernbane på Vestfyn er lagt fast, har staten overtaget i alt 55 ejendomme. Flere ønsker at komme af med deres usælgelige huse.

Stribevis af beboere har allerede nu bedt staten om at overtage deres ejendom, fordi den kan komme til at ligge i vejen for de nye togskinner, der tidligst om ni år skal sikre højhastighedstog mellem landets største byer. På Fyn er 37 ejendomme indtil nu overtaget af staten og ved Vejle Fjord 18 ejendomme.

Højst usædvanligt har staten købt ejendommene, før linjeføringen af jernbanen er lagt fast. På Fyn er tre linjeføringer i spil henholdsvis syd og nord for motorvejen mellem Blommenslyst vest for Odense og Kauslunde øst for Middelfart. Staten kommer dermed til at eje en række ejendomme, som ikke vil blive berørt af jernbanen.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Den pris vil den socialdemokratiske transportordfører Rasmus Prehn gerne betale.

- Vi har valgt at opføre os anstændigt og tage hensyn til de menneskeskæbner, der altid er, når store infrastrukturprojekter lægger beslag på folks ejendom, skaber usikkerhed eller gør huse usælgelige i en periode, siger han til avisen.

Den samlede pris for de overtagne ejendomme er 134 millioner kroner, og Vejdirektoratet får fortsat henvendelser fra beboere, der ønsker at komme af med deres ejendom.

 

Oversigt

    Oversigt