Ny Lokalpsykiatri i Odense bliver regionens største

Én fælles indgang til psykiatrisk behandling i Odense. Det er, hvad borgerne kan se frem til, når dørene åbnes til en helt ny Lokalpsykiatri.

En byggegrund tæt ved Odense Havn er valgt, entreprenører og arkitekter er udpeget, og nu er byggeriet klar til at gå i gang. Første spadestik til den nye Lokalpsykiatri i Odense er klar til at blive taget den 12. september. 

Og det glæder By- og kulturrådmand i Odense Kommune, Jane Jegind (V), sig til. For rigtig mange danskere er på den ene eller anden måde i kontakt med psykiatrien. 

- Hver femte dansker rammes af en psykisk sygdom. Og hver anden kommer på et eller andet tidspunkt i kontakt med psykiatrien, forklarer Jane Jegind. 

Den nye psykiatri bliver bygget på Toldbodgade 41. Bygningen bliver Region Syddanmarks største lokalpsykiatri på 5.200 kvadratmeter med fire etager og udformet i en vifte med tre "arme". "Armene" skal udgøre husets funktioner, og det hele skal stå færdigt i starten af 2018. 

Samlet under ét tag

Den nye lokalpsykiatri skal samle flere regionale funktioner, som i dag ligger spredt i Odense by. Der skal blandt andet være akutfunktion, psykosefunktion, ældrepsykiatri, selvmordsforebyggelse, behandling af krigsveteraner, traume- og torturoverlevere samt PsykInfo.

Men den nye lokalpsykiatri er mere end bare en bygning. 

- Der er en tendens til, at psykiske sygdomme er tabubelagte. Og vi har behov for at snakke om det. Heldigvis bliver mange kureret, og med den nye lokalpsykiatri tror jeg, at det vil skabe glæde og gavn, fortæller by- og kulturrådmanden.

Lokalpsykiatri Odense er den 12. lokalpsykiatri i Region Syddanmark. Nedenfor kan du se hvor i Region Syddanmark, der er lokalpsykiatrier. 

Region Syddanmarks lokalpsykiatrier

 

Oversigt

    Oversigt