Ny lukkelov: Der er ingen til at passe børnene

Butiksansatte på Fyn kan ikke få deres børn passet efter kl. 18 eller i weekenden. Det viser de nyeste tal fra Projekt Børnepasning.

For butiksansatte kan det være et stort problem, fordi lukkelovens ophævelse fra d. 1.oktober giver sene vagter både i hverdagene og weekender.

- Problemet rammer ikke mindst enlige mødre og fædre og var netop et af vores argumenter mod at liberalisere og ophæve lukkeloven, siger Pia Thurøe, formand for HK Handel Midt.

Udviklingen går den forkerte vej

Opgørelsen fra Projekt Børnepasning viser, at de institutioner, der lukkede senest i 2011 - institutionerne Østre og Bjørnemosen i Odense havde åbent til hhv. kl. 19.00 og 18.30 - nu lukker allerede kl. 17.00/17.30.

Pia Thurøe peger på, at kommunerne også bør tage ansvar for pasningen af den yngre generation:

- Når man har sagt A, må man også sige B. Selv om kommunerne er hårdt spændt for økonomisk, så må man tage sin del af ansvaret, når man beder en stor gruppe mennesker indstille sig på at arbejde om aftenen og i weekenderne. Der bør som minimum være ét pasningstilbud per kommune, der gør det muligt for butiksansatte at få passet deres børn i arbejdstiden.

HK Handel Midt vil tage et møde op med kommunerne på Fyn og opfordre til at finde en løsning for butiksansatte, så deres børn kan passes - også efter kl. 18 og i weekenderne.

Oversigt

    Oversigt