Ny mobilmast forarger

En ny mobilmast på Langeland kan lyde som et tiltag, mange vil klappe i hænderne over - men faktisk er en gruppe langelændere stærkt utilfredse.

Snart vil der måske blive placeret en 42 meter høj antennemast lige midt i Villy Andersens udsigt.

- Jeg forstår ikke, hvorfor masten skal placeres lige der. Den kan ligeså godt stå et sted, hvor den ikke generer nogen, lyder det fra Villy Andersen.

Og det giver flere af hans naboer på Lystrupvej i Dageløkke ham ret i.

- Langeland kan levere det smukkeste paradis. Man går bare i "zen mode". Og så skal der ikke stå en eller anden latterlig mast midt i det hele, siger Lene Gjøl, nabo til Villy Andersen.

Langeland Kommune har i samarbejde med TDC forslået, at antennemasten skal placeres på grunden foran Villy Andersens, selvom det tidligere har været på tale, at den i stedet skulle placeres i udkanten af Dageløkke Feriecenters område. Her har et flertal i feriecentrets ejerforening sagt ja til, at telemasten må blive placeret på deres grund.

- Vi valgte en anden placering, fordi der er nogle særlige kriterier, som skal opfyldes. Man kunne sikkert godt bruge placeringen på feriecentrets grund, men så får man ikke det optimale ud af det. Man sætter en 42 meter høj mast op, så det giver ikke mening at placere den et sted, hvor man ikke får det fulde udbytte, siger Kim Welcher (DF), der er næstformand for Udvalg for Trafik, Teknik og Miljø i Langeland Kommune.

Det er ikke lykkedes at få en udtalelse fra TDC, men i en mail til TV 2/FYN skriver TDC's presserådgiver, at "den endelige placering afventer stadig godkendelse af kommunen, men opsætningen af mobilmasten sker efter en teknisk vurdering – herunder nødvendig højde i forhold til landskabet".

Ifølge næstformanden for Udvalget for Trafik, Teknik og Miljø i Langeland Kommune vil det altid være svært at undgå at træde nogen over tæerne, når man skal placere nye teknologiske tiltag.

- Men den endelige beslutning er endnu ikke truffet. Vi skal have vores udvalgsmøde den 22. august, hvor vi beslutter, hvor masten skal placeres. Personligt kan jeg dog ikke se, hvorfor man ikke skulle stille masten der, hvor det er blevet foreslået.

Det kan Villy Andersen til gengæld godt, og på trods af den politiske modstand, tror han på, at der kan findes en løsning.

 

 

 

Oversigt

    Oversigt