I det fynske folks tjeneste

Ny model for statsstøtte til Lindø

Lindøværftet er godt på vej til at få en vitaminindsprøjtning på 300 mio. kr. i statsstøtte. Erhvervsminister Bendt Bendtsen(K) vil hente pengene ved at omdanne Skibskreditfonden til et aktieselskab.

-

Lindøværftet er godt på vej til at få en vitaminindsprøjtning på 300 mio. kr. i statsstøtte. Erhvervsminister Bendt Bendtsen(K) vil hente pengene ved at omdanne Skibskreditfonden til et aktieselskab. Det skriver Børsen.


Lindøværftet ser ud til at få endnu en gang statsstøtte

Regeringen er blevet presset i sagen om statsstøtte til skibsværfter efter at EU har godkendt at de nationale regeringer kan yde statsstøtte til skibsværfterne. I første omgang afviste regeringen at yde statsstøtte til Lindø-værftet, men nu er et bredt flertal i Folketinget indstillet på at finde pengene, så Lindøværftet kan konkurrere med de statsstøtte værfter i Sydkorea.

Lindø-værftet har selv lagt pres på politikerne ved at skrive i årsberetningen at værftets 2000 job er i fare, hvis ikke værftet bliver ligestillet med værfter i Europa og Asien.

Skibskreditfonden har hidtil hævdet, at en fornyet støtte til Lindøværftet vil være i strid med fondens grundlag og et lovbrud. Men nu er et flertal i folketinget altså indstillet på at ændre strukturen i Skibskreditfonden så statsstøtten bliver lovlig.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.