Ny musikbutik i Odense

En gruppe musikinteresserede og en instrumentmager går mod strømmen. De har åbnet en specialbutik med musikinstrumenter.

Der er helt bogstaveligt musik i denne nye butik på Lavsensvænget i Odense. Musikhuset er en specialbutik med instrumenter og værksted, og den type butik er der blevet færre af på Fyn.

- Instrumenter er en meget personlig ting. En seriøs musiker ville aldrig købe deres instrument på nettet, siger Claus Vang, der er formand for Musikhusets Venner.

Musikhuset sælger både strygere, blæsere, guitarer og basser i alle afskygninger , folk-instrumenter, trommer og percussion. Men omdrejningspunket for den nye butik er instrumentværkstedet.

- For det meste er det vedligeholdelse ligesom alt andet, så det er ikke fordi der er de store hemmeligheder i det. Man skal bare vide hvordan det er skruet sammen, og hvad resultatet skal være inden man går i gang, siger Richard V. Salsbury, der er instrumentmager i Musikhuset i Odense

En gruppe musikere på Fyn har støtte op om at få gang i butikken.

- Det tør vi fordi Richard har haft et sundt værksted kørende. Vi synes det er vigtigt at det hele ikke ryger til nethandel, siger Claus Vang.

Blandt fynske musikere er der glæde over den nye butik.

- Det gør det jo på mange måder lettere at få fat på fx ventilolie eller fedt til min trompet, siger Kristoffer Michaelsen.

Den nye butik betyder, at musikerne nu kan få instrumenterne i hånden og prøve dem, inden et køb. Noget der ikke kan lade sig gøre i netbutikker.

Butikken holder åbningscermoni 31. maj

Oversigt

    Oversigt