Ny ordning med reservebedsteforældre på Nordfyn

Til næste år kan børnefamlier på Nordfyn få hjælp fra en reservebedsteforælder, hvis det kniber med at finde pasning til syge børn i familien. Frivilligcenter Nordfyn har fået en halv million kroner fra Velfærdsministeriet til at starte en bedsteforældring-ordning op.

Mange børnefamlier har svært ved at få hverdagen til at hænge sammen, hvis børnene er meget syge. Derfor har Velfærdsministeriet udvalgt syv kommuner, der i løbet af det næste års tid skal starte en ordning med reservebedsteforældre op. Frivilligcenter Nordfyn har fået 466.000 kroner af ministeriet.

- Vi tror behover er stort, men nu skal vi i gang med at finde de familier der kan have behovet og de reservebedsteforældre som kunne være interesseret i at indgå i ordningen, fortæller Merry Møller Hansen, der er leder af Frivilligcenter Nordfyn.

Ordningen vil især henvende sig til børnefamlier uden bedsteforældre eller andet netværk, der kan træde til ved børnenes sygdom.

Frivilligcenteret vil blandt andet dele spørgeskemaer ud til forældre i Nordfyns Kommune for at afklare behovet for at benytte den nye ordning.

Centeret opfordrer samtidig både forældre og reservebedsteforældre til at henvende sig, hvis man er interesseret i ordningen. Foreningen kan kontaktes via denne mail: kontakt@frivilligcenternordfyn.dk

Centeret forventer at ordningen vil træde i kraft fra fra 1. januar 2010

Se Frivilligcenter Nordfyns hjemmeside

Oversigt

    Oversigt