Ny planlov giver håb for Faaborg-butik

For godt er halvt år siden måtte butikken LeBock i Faaborg lukke. I følge planloven lå den det forkerte sted. Men regeringens udmelding om en lempet planlov giver nu butikken nyt håb

Indtil for godt et halvt år var butikken her butikken åben dagligt, men det satte en klage en stopper for.

- Tidligere kunne vi sælge ud af døren lige som alle andre butikker. Men efter klage er kommet så må vi kun holde lagerudsalg nogle gange om året, siger direktør Ole Bock fra Le Bock.

Det viste sig, at det var i strid med planloven, at åbne en butik på adressen.

Flere Folketingsmedlemmer rejste sagen over for daværende landdistriktsminister Carsten Hansen uden held. Men nu er en ny planlov på vej, der kan være med til at løse op for situationen.

I følge Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen, Venstre, er planloven forældet.

Regeringen lægger op til, at rammerne i den nye planlov i højere grad skal fastlægges lokalt af kommunalbestyrelserne.

- Hovedprincipperne i planloven er over 20 år gamle og tager derfor naturligt nok ikke i tilstrækkelig grad højde for den udvikling, som Danmark har været igennem i de seneste årtier, skriver Troels Lund Poulsen i et indlæg på Altinget.dk.

- Min holdning er, at planloven skal bidrage til vækst og en fornuftig udvikling i hele landet - ikke forhindre den, skriver han.

Glæde over nu planlov

Faaborg kæmper for at tiltrække flere butikker og kunder, og det vækker glæde, at regeringen nu vil lempe planloven og give lokale politikere større indflydelse.

- Så kan man se på den enkelte situation og se på om det er en butik, som man skal give en dispensation, eller ikke, siger Alexandra Nyegaard, der er formand for Faaborg Shopping.

Hun ser også gerne at det i den nye lov bliver muligt at pålægge erhvervsdrivende i et område at bidrage til en fælles markedsføring af området.

Også Faaborg Midtfyns borgmester glæder sig også over den varslede større lokale indflydelse i den nye planlov.

- Det giver os noget mere fleksibilitet i forhold til vore lokale erhvervsliv, siger borgemester Christian Thygesen fra Faaborg-Midtfyn.

Direktør Ole Bock fra LeBock mener ikke, at en lempeligere planlov vil skabe flere tomme butikker i Faaborg.

- Ved at vi kan udvikle nogle lokale kræfter, så vil de enkelte, der bor i byen tage hensyn til at vi udvikler og ikke afvikler, at siger direktør Ole Bock fra LeBock.

Oversigt

    Oversigt