Ny politiskole: Regeringen er klar til at droppe Herning

Der skal stadig bygges ny politiskole, men den skal ikke nødvendigvis ligge i Herning, siger justitsminister.

Regeringen er klar til at diskutere med andre partier, hvor en ny politiskole skal ligge. Hidtil har regeringen peget på, at den skulle bygges i Herning, men nu bøjer justitsminister Søren Pape Poulsen (K) sig.

- Vi synes, at skolen skal ligge i Herning, men hvis det er en sten på vejen for, at vi kan få en nybygget skole, som vi mener er det bedste for politiet, så må vi jo opgive det krav, siger han til DR.

Balladen om den kommende politiskole i Vestdanmark tog for alvor fart, da den daværende justitsminister Søren Pind (V) i november sidste år meldte ud, at Venstre-regeringen havde besluttet at placere den nye politiskole i Herning.

Det var flere partier, herunder Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet, imod.

Udover Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti er det de tre regeringspartier, Venstre, Konservative og Liberal Alliance, der er med i aftalen om en ny politiskole i Vestdanmark.

Nu indkalder justitsministeren til nye forhandlingsmøder med aftalepartierne på mandag, hvor han håber, at opgivelsen af Herning som placering kan gyde olie på vandene:

 - Problemet her har jo været processen. Det har været en lang, lang proces. Nu er jeg justitsminister, og nu skal den her lukkes, og vi skal videre, siger Søren Pape Poulsen til DR.

Oversigt

    Oversigt