I det fynske folks tjeneste

Ny rekord på SDU

De studerende er vilde med Syddansk Universitet. Hele 39% flere har søgt om optagelse på studierne efter sommerferien.

Der kommer endnu flere cykler foran Syddansk Universitet efter sommerferien. Interessen for at læse der har aldrig været større.

For første gang nogensinde kan Syddansk Universitet notere sig, at over 10.000 danskere ønsker at læse på universitetet.

Tallet dækker over uddannelserne i både Odense, Slagelse, Kolding, Esbjerg og Sønderborg, men langt de fleste har søgt om optagelse i Odense. Alene i Odense har 41% flere end i 2009 søgt ind - det er 8787 personer mod 6213 sidste år.

- Man skulle da være et skarn, hvis man ikke var glad for sådanne tal, siger Per Andersen, studiechef på SDU til TV 2/FYN.

Universitetet bemærker selv, at der er mange 1. prioritetsansøgere uden for regionen, især København.

Det skyldes blandt andet en række nye uddannelser som for eksempel psykologi, som alene har trukket næsten 1000 ansøgninger. Den nye farmaceut-uddannelse har fået lidt over 200 ansøgninger.

- Den store interesse for de nye uddannelser viser, at vores strategi er rigtig. Vi fokuserer hele tiden på at udvikle og forny vores uddannelsestilbud, så vi kan fastholde de unge i regionen. Og det er da dejligt, at vi på denne måde også er i stand til at tiltrække unge fra andre dele af landet, siger rektor Jens Oddershede.

Medicin er stadig universitetets mest populære uddannelse med 2275 ansøgninger.

Læs mere om SDU her