Ny rektor for Odense Katedralskole

Lone Bjørndal Thomsen bliver ny rektor på Odense Katedralskole efter Jens Thodberg Bertelsen.

Lone Bjørndal Thomsen tiltræder stillingen 1. marts. Lone Bjørndal Thomsen kommer fra en stilling som pædagogisk vicerektor på Roskilde Katedralskole.

Lone Bjørndal Thomsen er 42 år  og bor i Kirke Saaby sammen med sin familie. Hun er student fra Mulernes Legatskole og senere cand.mag. i dansk og religion fra Københavns Universitet.

- Lone bringer en solid pædagogisk og faglig ballast med sig. I de seneste år har Lone arbejdet med pædagogisk udvikling, skriftlighed, kvalitetssikring og teamorganisering, skriver Odense Katedralskoles bestyrelsesformand Flemming G. Andersen i en pressemeddelelse.

Jens Thodberg Bertelsen stopper efter mere end 26 år

Jens Thodberg Bertelsen har været rektor for Odense Katedralskole i mere end 26 år, og 31. januar går han på pension.

- Jens Thodberg Bertelsen har spillet en vigtig rolle i uddannelsesbilledet i Odense. Senest med engagementet i Odense Studentereksamen - et samarbejde mellem de fire almene gymnasier og hf-kurser, skriver Odense Katedralskole i pressemeddelelsen.

Også i HCA-festivalen har Jens Thodberg Bertelsen været med fra starten, og der arbejde fortsætter han med.

- Jens Thodberg Bertelsen forsvarer det almene gymnasiums særlige karaktertræk. Det er stedet, hvor unge mennesker udfordres fagligt, menneskelig og socialt. På Odense Katedralskole har det således været afgørende for ham, at skabe en skole med respekt for hinanden, med en demokratiske samtale, tilliden til hinandens evner og muligheder. Alt dette - og mere til -, betyder at Odense Katedralskole i dag  fremstår som en moderne gymnasieskole med solide værdier, som sikrer en god uddannelse af de unge mennesker, skriver Odense Katedralskole i pressemeddelelsen.

I 2008 blev mange af disse tanker beskrevet i bogen "Viljen til Visdom" som Jens Thodberg Bertelsen var én af de drivende kræfter bag.

 

Oversigt

    Oversigt