I det fynske folks tjeneste

Ny retssag om knivstik begynder i dag

I dag begynder en usædvanlig retssag om et knivoverfald på en 46-årig mand sidste sommer. Vidner er blevet truet og procedurefejl hos politiet betød at gerningsmanden gik fri.

Politifolk foran Retten i Svendborg tirsdag morgen.

Men Den særlige Klageret besluttede 29. august 2008, at sagen skulle genoptages. Begrundelsen var, at klageretten ikke mener at sandheden er kommet frem, fordi vidner i sagen blev truet til at afgive falske forklaringer. 

- Klageretten har således ladet behovet for at få sandheden frem, gå forud for formalia, begrundede Klageretten videre.

Stukket ned efter trafikuheld

Sagen begyndte 1. maj 2007, hvor den 46-årige mand fra Nyborg blev stukket ned efter trafikuheld.

Knivstikkeren blev frifundet i byretten, fordi faderen og de to sønner, der så gerningsmanden stikke med kniven, ikke  turde udpege gerningsmanden, fordi de var blevet truet forinden uden for retslokalet af broderen til den tiltalte.

Forkyndte tiltalen for en forkert person

Da sagen kom for Østre Landsret blev den afvist, fordi politiet havde forkyndt tiltalen for en forkert person. Adressen var korrekt, men det var ikke den tiltalte selv, der modtog forkyndelsen.

Det var dog truslerne mod vidnerne, der fik Klageretten til at ændre afgørelse.

- Det er lagt til grund at centrale vidner på strafbar måde er blevet truet til at afgive falske forklaringer under byretsbehandlingen og at der er grund til at antage at disse forklaringer har bevirket eller medvirket til at den tiltalte har undgået domfældelse, begrundede Klageretten afgørelsen.

Voldsofferts familie håber nu, at der bliver sat et punktum i sagen.

Sagen begynder kl 9.30 ved Retten i Svendborg, og der forventes dom senere i dag.

Læs mere