Ny sag om hobbykniv for retten

Mand fra Odense siger, at han havde skåret et gulvtæppe til og derfor glemte hobbykniv i bilen. Det skal give fængsel, kræver anklager.

Bøde ikke nok

Dommere skal igen vurdere, om en hobbykniv i en bil skal udløse fængselsstraf. En sag fra Odense skal i den kommende uge behandles af Østre Landsret.

Flere andre straffesager om knive har skabt stor debat om det rimelige i den stramning af våbenloven, som regeringen, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti fik vedtaget sidste år. Kun i undtagelsestilfælde kan borgere undgå fængsel i syv dage, lød ordren fra flertallet i Folketinget til domstolene.

Den nye sag drejer sig om en mand, der en eftermiddag i Nedergade i Odense blev afsløret med en hobbykniv af mærket Stanley i sin bil.

I byretten forklarede han, at han tidligere samme dag havde arbejdet med tilskæring af et gulvtæppe. Han havde glemt, at han kørte rundt med hobbykniven i bilen, sagde han.

To af de tre dommere i byretten lod ham slippe med en bøde på 3000 kroner, men anklagemyndigheden er ikke tilfreds. Statsadvokaten har anket til landsretten for at få dommen ændret til fængsel, og sagen afgøres på onsdag.

Knivloven har vist sig at ramme en del mennesker, der ikke tidligere er straffet. Heriblandt en nordjysk pædagogmedhjælper, der blev snuppet med et multifunktionsværktøj i sin bil en tidlig morgen på havnen i Nørresundby. Og midt i oktober skal Vestre Landsret afgøre, om en sikkerhedsvagt fortjener fængsel, fordi han havde glemt en fiskekniv i sin bil.

Forleden oplyste Rigsadvokaten, at 53 borgere siden sidste sommer har fået fængsel for ulovlige knive. Heraf var mindst 21 tidligere ustraffede personer.

Læs mere om knivloven her (§ 4)

Oversigt

    Oversigt