Ny sag om kritisabelt arbejde af lægekonsulent

En kvinde fra Svendborg blev sendt i arbejdsprøvning, selvom speciallæger kaldte det direkte skadeligt for hende.

Kvinden blev overfaldet på sit arbejde i 2007 og har siden haft kroniske smerter i sin ene hånd. Samtidig har hun haft store psykiske eftervirkninger efter hændelsen.

I speciallægeerklæringer fra både psykiater og psykolog står der, at det vil udgøre et for stort psykisk pres at bevare en tilknytning til arbejdsmarkedet.

Alligevel skrev den daværende lægekonsulent i Svendborg Kommune i sit lægeskøn, at hun godt kunne klare en arbejdsprøvning. Det lægeskøn bliver kritiseret af en ekspert i sundhedsret.

 -Man kan ikke konkludere på et løst og utilstrækkeligt grundlag, som der bliver gjort her, siger lektor i sundhedsret, Kent Kristensen, fra Syddansk Universitet til DR Nyheder.

Mandag beskrev DRs nyhedsmagasin 21 Søndag, hvordan en kvinde
fra Lolland blev mistænkt for at være psykisk syg, efter en lægekonsulent kom ind over hendes sag.

Nu foreslår politikere fra begge sider af Folketingssalen, at lægekonsulenter skal dokumentere de oplysninger, som bliver givet videre til kommunerne.

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg vil ikke afvise, at det kan være nødvendigt og ændre på reglerne for lægekonsulenter.

- Hvis de så går ud over deres beføjelser, som vi jo kan se, at de har gjort her i et par tilfælde, så er det sådan set en ret alvorlig sag. Og derfor er jeg også villig til at kigge på, om der skal ændres nogle ting i systemet eller der er tale om en enlig svale, siger beskæftigelsesminister, Inger Støjberg, til DR Nyheder.

Oversigt

    Oversigt