Ny slags skole for handicappede i Odense

Motorisk træning kommer i fokus, når et nyt dagbehandlingstilbud åbner til september i Odense. Motorikskolen er startet af forældre med handicappede børn.

Forældre til handicappede børn i Odense har aldrig før haft mulighed for at benytte det frie skolevalg. Indtil nu har der nemlig ikke være nogen skoler til børn med handicap at vælge imellem i Odense.

Men nu kan forældre snart få indflydelse på, hvor deres handikappede barn skal gå i skole. Om få måneder åbner et helt ny dagbehandlingstilbud med en intern skole.

- Uglehulen bliver en "skole" med fokus på motorik. I andre skoletilbud er der fokus på den faglige udvikling, og det er godt men ikke nok for handicappede, siger Janika Heide, medstifter af Uglehulen.

Hun er sygeplejerske og har startet Uglehulen sammen med Carina Andersen, der også er sygeplejerske. Begge har de et handicappet barn.

- Viktor har brug for en skole som Uglehulen, fordi han her kan få den træning og den motoriske udvikling, som han ikke kan få på andre skoletilbud, siger Carina Andersen.

2506 ugle

Uglehulen mangler den endelig overenskomst med Odense Kommune, men forhandler i øjeblikket.

Foreløbig er fire elever optaget på den nye motorikskole. I alt er der plads til seks elever på Uglehulen, som skal finansieres af tilskud fra kommunen og sponsorater.

På søndag får skolen opbakning fra IKEA Odense som via deres årlige loppemarked har besluttet at donere de penge de får ind fra IKEA Family Members, til Uglehulen.

Se Uglehulens hjemmeside

Oversigt

    Oversigt