Ny stor triumf for Axelsen: Vinder finale over legende

Verdensmesteren Viktor Axelsen slog tidligere verdensetter og snuppede Super Series-titlen i Tokyo. I næste uge er den fynske badmintonstjerne nummer et på verdensranglisten.

Viktor Axelsen vandt finalen ved Super Series-turneringen Japan Open i Tokyo over den tidligere verdensetter Lee Chong Wei fra Malaysia med 21-14, 19-21, 21-14.

Det er mindre end en måned siden, at den fynske badmintonstjerne for første gang blev verdensmester, og succesen fortsætter.

Det var Viktor Axelsens første turnering efter VM-triumfen, og den 23-årige fynbo besejrede den rutinerede malaysiske stjernespiller i tre sæt. 

Axelsen ny verdensetter

Danskeren skulle dog bruge fem matchbolde, før sejren blev sikret. Det er hans tredje finalesejr i Super Series-sammenhæng. 

Se Viktor Axelsen vinde finalen i Japan Open på 99 sekunder. 
Fotograf: TV 2 Sport

Når verdensranglisten opdateres i næste uge, vil Viktor Axelsen for første gang kravle op som nummer et på listen. Dermed kan verdensmesteren med rette kalde sig for verdens bedste badmintonspiller. 

Den næste store turnering for Viktor Axelsen er på hjemmebane i Odense. Fra den 17. til 22. oktober spilles Super Series Premier-turneringen Denmark Open i Odense Idrætshal. 

Der er tale om en af de helt store turneringer med høj status blandt verdenstoppens bedste spillere. Verdensranglistens top-10 skal stille op i turneringen. 

Fakta om Viktor Axelsen

Oversigt

    Oversigt