I det fynske folks tjeneste

Ny uddannelse for autister i Odense

En uddannelse inden for it til udvalgte autister begynder i Odense.

Erfaringer fra Vejle Handelsskole med at udbyde en særlig uddannelse til aspergerne skal nu også bruges på Tietgen Skolen i Odense.

En god hukommelse og evnen til at koncentrere sig om systematisk arbejde i længere tid er efterspurgt hos it-virksomheder. Og de egenskaber har personer med aspergers syndrom, der er en mild form for autisme. 

Erfaringer fra Vejle Handelsskole med at udbyde en særlig uddannelse til aspergerne skal nu også bruges på Tietgen Skolen i Odense.

It-virksomhedernes brancheforening jubler over, at den fremover kan få medarbejdere fra uddannelsen i hele landet.

- Aspergerne er en stor gevinst for os. Der er en række job i vores erhverv, som kræver deres grundighed og sans for akkuratesse og detaljer. For eksempel test af udstyr, siger Jakob Lyngsø, administrerende direktør i IT Branchen til Ritzau.

Læs mere

Fakta om autisme, aspergers syndrom og it

- Cirka en procent af verdens befolkning fødes med aspergers syndrom. - Aspergers syndrom er en mild form for autisme.
- Aspergere har en god hukommelse og kan som hovedregel holde koncentrationen om det samme arbejde meget længere end andre.
- AspIT i Vejle Handelsskole var den første it-uddannelse til autister. Nu bredes tilbuddet ud  TietgenSkolen i Odense, Århus Tekniske Skole, Skive Handelsskole og Technical Education Copenhagen (TEC) i København.
- Videnskabsmændene Albert Einstein og Isaac Newton samt kunstnerne Vincent van Gogh og Andy Warhol menes alle at være født med aspergers syndrom.


Kilde: Ritzau