Ny uddannelse på University College Lillebælt

Nu kan unge blive professionsbachelor i offentlig administration i Odense.

Fra studiestart i år kan unge vælge en helt ny mellemlang videregående uddannelse ? Professionsbachelor i offentlig administration.

Undervisningsministeriet har netop godkendt University College Lillebælt, der i forvejen har 7 forskellige professionsbachelor-uddannelser, som uddannelsessted for den nye uddannelse.

Konkret vil uddannelsen i offentlig administration blive tilbudt i Odense, hvor den realiseres i et samarbejde mellem University College Lillebælt og TietgenSkolen.
 
Uddannelsen som professionsbachelor i offentlig administration henvender sig til unge med en gymnasial uddannelse eller en erhvervsuddannelse inden for kontorområdet.

De kommende professionsbachelorer vil kunne indgå som kerne-medarbejdere i den offentlige forvaltning og får en både teoretisk, praktisk og personlig ballast, som gør dem i stand til at løse opgaver i en stadig mere kompleks offentlig sektor.

Uddannelsen tager 3½ år. I del af studiet indgår en praktikperiode.

Odenses borgmester Jan Boye glæder over den nye uddannelset. Byen får både et antal nye studiepladser og nye studerende skræddersyet  til den kommunale forvaltning.

- Den offentlige sektor ? og dermed også kommunerne ? står over for store udfordringer. Her vil den nye uddannelse som professionsbachelor i offentlig administration passe fortrinligt ind,  siger borgmester Jan Boye.

Oversigt

    Oversigt