Ny uklarhed om færger til Ærø

Efter at en rapport har vendt tommelfingeren nedad for Ærøs planer om en hurtig færgerute til Skovballe på Tåsinge er alt nu igen i spil.

Det var ellers en historisk beslutning, da politikerne i kommunalbestyrelsen på Ærø i december 2007 blev enige om at nedlægge færgeruterne fra Marstal og Søby, og oprette en helt ny fra Ærøskøbing til Tåsinge.

Forud var gået år, hvor få politikere turde tale for at nedlægge færgeruter.

Den nye undersøgelse konkluderer, at effekterne af Skovballe-løsningen - ved sejlads og gravning af sejlrender, etablering af havn og andre anlæg inden for et Natura 2000-område - ikke kan forventes godkendt.

Derimod vil en sejlrute af Ballen vest for Svendborg til Ærø formentlig vil kunne få en miljøgodkendelse.

Så er alt i spil igen

- Det vi var enige om, at Skovballe-løsningen var den rigtige løsning og den er stendød nu. Jeg tror, at færgedebatten bliver en meget central del af valgkampen nu, siger borgmester Jørgen Otto Jørgensen, Soc. dem.

- Vi har spildt to år nu. Nu må vi se at komme videre med af få nedsat priser og overfartstider. Man skal bevare de færgeruter, som vi har i dag, og så flytte en af tvillingefærgerne til ruten Søby - Faaborg, siger Roar Falkenberg fra Søby Værft på Ærø.

- Jeg tror ikke nogen Ærøboerne kan forestille sig at færgen skal sejle til Ballen. Så med mine øjne er diskussionen om at samle færgerne gang for alle afsluttet. Nu må vi bliver enige om at bevare og optimere de ruter vi har, siger kommunalbestyrelsesmedlem Karsten Landro fra De Konservative.

Plan for fremtidens færgeruter til Ærø

Blå = Oprindeligt forslag til ny rute
Rød = Rapport foreslår Ballen som ny færgehavn
Brun = Nedlægges
Grøn = Bevares

Vis Færger til Ærø på et større kort

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 

Oversigt

    Oversigt