I det fynske folks tjeneste

Ny you-tubevideo med Ærø-gidsel

Der er dukket en ny video op på you-tube med sømanden Søren Lyngbjørn fra Ærø, som i mere end halvandet år har været gidsel i Somalia.

I videoen er Søren Lyngbjørn tydeligt afkræftet, blandt andet fordi deres sparsomme ration af kamelmælk er taget fra ham og et andet dansk gidsel, Eddy Lopez. Ifølge videoen bliver Søren Lyngbjørn og Eddy Lopez, straffet for at dele nationalitet med Jyllands-Postens karikaturtegnere.

- De her folk kan ikke lide os, fordi vi er danskere. For fem, seks år siden, jeg kan ikke huske det præcist, var der nogle karikaturer i Jyllands-Posten af profeten Muhammed. Det ved de her folk, og derfor kan de ikke lide os. Så nu behandler de os ikke særlig godt, fortæller Eddy Lopez til kameraet, mens Søren Lyngbjørn sidder sammenbøjet i baggrunden.

Det er Eddy Lopez, som fører ordet, og han fortæller at de får ris eller spaghetti, mens de nogle dage helt må undvære maden. Derfor beder Eddy Lopez regeringen om hjælp, men håber også, at familien og medierne kan presse rederiet til at forhandle med gidseltagerne, så de kan komme hjem.

Ved du noget? Så send os et tip