Nyborg base for dansk-kinesisk affalds-samarbejde

Nyt dansk-kinesisk samarbejde skal løse kinesisk affaldshåndterings-problem

Som følge af urbaniseringen i Kina, har landet i stigende grad behov for løsninger inden for biogas, men de relativt høje produktionsomkostninger har holdt danske virksomheder tilbage fra at indtage de internationale markeder.

Men et nyt joint venture-samarbejde mellem Danmark og Kina er netop blevet underskrevet i Nyborg.

En af Danmarks førende virksomheder inden for affaldshåndtering, Gemidan Ecogi fra Hjallerup, og det kinesiske selskab Yinhai Investment Holding har etableret et samarbejde om et nyt biogasanlæg, som skal ligge i Changzhou provinsen i Kina.

Samarbejdet gælder opførelsen af et anlæg til behandling af husholdningsaffald.

De to virksomheder fandt hinanden med støtte fra IFU, og en af planerne for samarbejdet er at bygge det første biogasanlæg i Changzhou, som kommer til at håndtere omkring 400 tons affald.

Det kinesiske selskab Yinhai Investment Holding er ejet af Wang Yongming, der i 2014 etablerede sig i Nyborg med firmaet Greatop Science & Technology Development ApS.

Samarbejdet har været to år undervejs, men i sammenhæng med Kinas 13. femårsplan, er der kommet langt mere fokus på at reducere CO2 udslip i Kina, fremgår det af en pressemddelelse fra det kinesiske selskab.

 

Oversigt

    Oversigt