I det fynske folks tjeneste

Nyborg bliver også rød

Erik Christensen står til at blive Nyborgs næste borgmester

Socialdemokraternes spidskandidat Erik Christensen kan godt gøre sig klar til at indtage borgmesterkontoret i Nyborg. Hans parti får sammen med SF et massivt flertal i Nyborgs kommunalbestyrelse, spår en meningsmåling.

Målingen, der er lavet af TNS Gallup for Fyens Stiftstidende, forudsiger, at socialdemokraterne går frem fra 11 til 12 mandater, og da SF bliver treddoblet og går frem fra en til tre pladser, kan de to partier tilsammen sætte sig på 15 af byrådets 25 pladser.

- Hvis undersøgelsen holder stik, så er jeg selvfølgelig rigtig glad, og jeg vil gerne understrege, at i så fald vil jeg bruge flertallet til at skabe en bred konstituering i byrådet, siger Erik Christensen til Fyens Stiftstidende.

Venstre får tilgengæld smæk af vælgerne og går tilbage fra 11 til syv mandater. De Konservative bevarer et enkelt mandat, men må se sig overgået af Dansk Folkeparti, der går frem fra en til to pladser.

Venstres borgmesterkandidat, Kaj Refslund, er naturligvis skuffet over målingen.

- Jeg tror, at vælgerne glemmer, at vi har været enige om budgetterne, og jeg føler, det er dybt uretfærdigt, at vi bliver straffet på den her måde, siger Kaj Refslund til avisen.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.