Nyborg Byråd vil stoppe sexchikane med kodeks

Samtlige partier i Nyborg Byråd blev i mandag enige om en fælles udtalelse i en sag om påstået sexchikane mod et yngre kvindeligt byrådsmedlem.

Det 22-årige socialdemokratiske byrådsmedlem i Nyborg Sonja Marie Jensen fortalte fornylig i et interview med TV 2/FYN, at hun flere gange er blevet udsat for "klask i røven" af mandlige byrådskolleger.

Interviewet fandt sted efter, at Sonja Marie Jensen havde skrevet et debatindlæg på den socialdemokratiske netavis Pio Pio om, hvordan det er at være ung kvinde i politik.

Derfor nedskrev samtlige partier i Nyborg Byråd et såkaldt kodeks, der fremover skal forhindre lignende episoder.

I mandagens fælles udtalelse tager partierne kraftigt afstand fra sexchikane og har vedtaget et kodeks med regler for, hvordan man skal opføre sig overfor hinanden  i byrådet. 

Kodeks fra Nyborg Byråd.
Kodeks fra Nyborg Byråd.

- Vi har lavet det her stykke papir for at sætte et kodeks op for, hvordan vi taler og opfører os over for hinanden. Jeg er ikke i tvivl om, at Sonja Marie Jensen føler, at hun har oplevet det, hun har oplevet, og den slags skal man selvfølgelig ikke opleve i Nyborg, lyder det fra byens borgmester Kenneth Muhs (V).

Sonja Marie Jensen vil ikke sætte navn eller navne på, hvilke byrådskolleger det er, der angiveligt står bag chikanen, og hun fortæller, at det er meget personligt og tabubelagt at stå frem med sagen. 

Hun har ikke ønsket at kommentere på dagens udtalelse fra byrådet. 

I dagens fælles udtalelse hæfter gruppeformændene sig samtidig ved, at der i den konkrete sag fra Nyborg ikke er indgivet en politianmeldelse fra Sonja Marie Jensen om sexchikane.

- Med den her tekst i vores fælles aftale er vi gået i gang med et stykke kulturarbejde i Nyborg, så vi kan forhindre, at den slags oplevelser kommer til at foregå igen i byrådsgrupperne i Nyborg, fortæller socialdemokraternes gruppeformand i Nyborg Byråd, Vibeke Ejlertsen til TV 2/FYN.

TV 2/FYN har i løbet af dagen forgæves forsøgt at få en kommentar fra Sonja Marie Jensen, men hun ønsker, ifølge hendes gruppeformand Vibeke Ejlertsen, ikke at udtale sig i sagen.

Oversigt

    Oversigt