Nyborg Kommune i førertrøjen

Nyborg Kommune indtager en flot førsteplads på ligestillingsområdet.

- Jeg er enorm stolt og synes, at det er ret sejt, siger formand for ligestillingsudvalget i Nyborg Kommune, Vibeke Ejlertsen.  

Det er typisk de store kommuner, som arbejder mest med ligestilling, og derfor er det endnu mere bemærkelsesværdigt, at Nyborg Kommune topper listen.

Målrettet indsats

Kommunen har gennem en målrettet indsats slået resten af landets 98 kommuner.
 
- Vi har formuleret en klar politik på området. Det er det lette del af jobbet, mens det straks er sværere at omsætte til praksis, siger udvalgsformanden Vibeke Ejlertsen.
 
Kommunens ligestillingsudvalg har blandt andet gjort en ekstra indsats, når de har søgt personale. Når de har søgt personale til plejesektoren, har annoncerne for eksempel søgt bodybuildere for at tiltrække flere mænd til et typisk kvindefag.

- Ligestilling handler ikke kun om kvinder, så vi har også sat fokus på, hvordan vi også kan sætte ind overfor mændene, siger Vibeke Ejertsen. 

Kommune har for eksempel lavet annoncer med bodybuildere, når de har søgt personale til plejesektoren. På den måde har de forsøgt at sætte fokus på, at der også er brug for mænd i sektoren.

I vurderingen har Ligestillingsministeriet lagt vægt på ligestilling i forhold til serviceområdet, på personaleområdet og på køns-mainstreaming - altså hvor ligestilling indarbejdes i den offentlige planlægning og forvaltning.
 
Nyborg fik førstepladsen foran Århus, København, Fredericia og Furesø.

Oversigt

    Oversigt