I det fynske folks tjeneste

Nyborg politianmelder platugler

Nyborg Kommune forlanger tilbagebetaling på 700.000 kroner, og politianmelder den nordjyske virksomhed Alternativet ApS efter svindel-afsløringer i TV 2-programmet Operation X.

02:54

Nyborg Kommune forlanger 700.000 i tilbagebetaling fra virksomheden Alternativet ApS.

1 af 2

Nyborg Kommune havde hyret Alternativet ApS til et enkeltmandsprojekt for den hjerneskadede Jesper Stougaard Nielsen. I programmet afslørede Operation X at han så langt fra fik den hjælp, Nyborg Kommune betalte millioner af kroner for.

Storsvindel
Kommunen bad virksomheden om dokumentation for alle udgifter, og nu har kommunen og revisionsfirmaet KPMG i samarbejde kuglegravet forløbet, hvor Alternativet ApS blandt andet fakturerede kommunen for to medarbejdere på dage, hvor der kun var en person på arbejde.

Det nordjyske firma har efter KPMG og kommunens opfattelse også snydt med hus- og billejepriser, ligesom de har fiflet med budgetterne.

Derfor bliver Alternativet ApS nu politianmeldt mens kommunen gør krav på 700.000 kroner i tilbagebetaling.

Et beløb, der kan blive endnu større, når 2011-regnskabet offentliggøres senere på året.

- Vi har ikke gjort vores arbejde godt nok. Vi skulle have været mere kritiske på et tidligere tidspunkt, og det må vi lære af. Jeg har det skidt med at dette er blevet afsløret af en tv-udsendelse og ikke af os selv, sagde Nyborgs borgmester, Erik Christensen dengang til TV 2/Fyn.

Vi følger op på sagen i vores udsendelse kl. 19.30.