Nyborg Statsfængsel åbner endnu en narkoafdeling

Kampen mod narko i fængslerne får et ekstra hak op i tempo, når Nyborg Statsfængsel åbner sin nye motivationsafdeling. Den nye afdeling skal indeholde 19 indsatte narkomaner, der har mod på at kvitte stofferne.

-

Kampen mod narko i fængslerne får et ekstra hak op i tempo når Nyborg Statsfængsel åbner sin nye motivationsafdeling. Den nye afdeling skal indeholde 19 indsatte narkomaner, der har mod på at kvitte stofferne.

Individuel motivation
\"Narkomaner er lige så forskellige som alle andre mennesker og har brug for lige så forskellige behandlingsformer\", siger fængselsinspektør Jens Tolstrup. Motivationsafdelingen skal især finde og fastholde de enkelte narkomaners motivation.

Skal også virke på andre afdelinger
En misbrugskonsulent ude fra skal inspirere og uddanne personalet på afdelingen. Samtidig skal motivationsafdelingen forsøge, at brede til de almindelige afdelinger og tage fat i dem der stadig ønsker stoffer, forklarer Jens Tolstrup.

Fængslet er et godt sted for afvænning
\"Nu sidder de i fængsel og har fået lidt styr på deres tilværelse. De behøver ikke længere styrte rundt og stjæle for at få råd til narko\", siger Jens Tolstrup.

Oversigt

    Oversigt