I det fynske folks tjeneste

Nyborg: Superstærk økonomi, men glem skattelettelser

Venstre i Nyborg præsenterede onsdag partiets visioner i en stærk optimistisk rapport på 31 sider. Der står dog ikke et ord om skattelettelser, selv om kommunen hører til blandt de 10 kommuner i Danmark, som har den højeste skatteprocent.

Det går godt i Nyborg Kommune. Kommunen er gældfri, økonomien er i topform, og der er fremgang på stort set alle områder. Sådan lyder budskabet fra Venstre i Nyborg i et oplæg, som har fået titlen "Vision for fremtiden". 

"Nyborg Kommune er en kommune i vækst. I 2015 og 2016 har vi således været det foretrukne sted på Fyn at flytte til. Samtidig indtager vi en fornem tredjeplads i Danmark i forhold til at tiltrække nye virksomheder. Det kan vi godt være stolte af ", skriver borgmester Kenneth Muhs (V) i forordet til oplægget, som onsdag aften blev præsenteret ved et pressemøde på Nyborg Strand. 

Læs også 90 meter lang storebæltsfærge splitter Nyborg: - Det er en øjebæ

Ikke et ord om skattelettelser

I visionen står der dog ikke et ord om skattelettelser. Det til trods for, at regeringen og KL tidligere på sommeren blev enige om at afsætte en pulje penge for at øge motivationen til, at velpolstrede kommuner sætter skatten ned i 2018.

- Med en markant pulje på 450 millioner kroner kan en lang række kommuner få dækket op til 75 procent af de tabte skattekroner i 2018, sagde økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA) i forbindelse med aftalen.

Liberal Alliances fynske folketingskandidat Tonny Vest har set visionen fra Nyborg. Han undrer sig over, at den borgerligt styrede kommune ikke benytter sin stærke position til at sætte skatten ned. Især i betragtning af, at Nyborg Kommune er blandt de ti kommuner i Danmark, som har den højeste skatteprocent på 26,4 procent.

- Nu må Nyborg jo selv bestemme, hvad de vil med skatten. Jeg siger bare, at der er en række stærke effekter ved at sætte skatten ned. Men logikken i mange kommuner er, at høj skat betyder høj velfærd. Og lav skat betyder lav velfærd. Men sådan hænger det faktisk ikke sammen, siger Tonny Vest.

Nyborgs borgmester vil ikke sænke skatten

Det gør dog ikke indtryk på borgmesteren i Nyborg.

- Nej, vi har ikke planer om at sætte kommuneskatten ned. Vi vil hellere fokusere på at fastholde vores gældfrihed, ligesom vi skal holde fokus på en stram økonomisk styring, der gør at vi også i fremtiden kan fastholde et højt serviceniveau, siger borgmester Kenneth Muhs til TV2/Fyn.

Borgmesteren tilføjer, at kommunen allerede har sat andre skatter ned ved at fjerne dækningsafgiften og afskaffe byggesagsgebyret for private og erhverv. 

Her kan du læse Venstres i Nyborgs vision for fremtiden

02:49 Luk video